Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Детеубиецът Манчо Панюков се кани да отмъщава, след като излезе от затвора

6 години след смъртта на две малки деца, убити по особено жесток начин от собствения им баща, и на тяхната майка, в село Осиково все още не могат да преживеят трагедията, съобщи bTV. Само мисълта за това убиецът да излезе от затвора предсрочно изправя местните жители на нож. А той изпраща заплашителни писма и говори за предсрочно излизане от затвора.

Еди и Иво, на 5 и 7 години, посечени от ръката на собствения си баща. След това той пали къщата, в която живее съпругата му с децата. Жената го напуска, заради жестокостта му. Майката на Еди и Иво умира по- късно от изгарянията. А нейните родители остават живи. Физически. Но 6 години живеят със спомена за убийството на внуците и детето си. И ужасът, че убиецът, макар и в затвора, иска свобода, съобщава bTV. Кървавата драма се разигра на 4 февруари 2009 г.

“Голям гняв имаме към правосъдието. Как може да го извеждат навън този изверг – да вижда хора и да говори! Трябва да гние доживот в килията, а не разходки да му правят до съда. Той заслужава смърт, но нека да е каквото му е присъдено. Да го излежи и там да умре”. Това казва Фикра Парапанова, тъща на детеубиеца Манчо Панюков от гърменското село Скребатно.

Окръжният съд в Благоевград даде доживотен затвор без право на замяна на жестокия убиец. Присъдата бе потвърдена на още две инстанции.

Докато лежал в затвора, Манчо на няколко пъти пращал заплашителни писма до роднини на жена си. “Загубих миналото си, нямам настояще. Оцелях. Защо? За да накажа виновните”, написал в едно от тях.

“Той явно живее, за да отмъщава. Казвал, че очаква да излезе след десетина години. Ако това стане, ще е озверял”, категорична е Фикра.

Сега заедно с мъжа си Мурат живеят в построената наново къща на мястото на изгорялата.

„Той има 28 години по една присъда и две доживотни без право на замяна. Има и да ни дава 440 000 лева кръвнина, защото ни е запалил къщата и всичко. Той няма право изобщо да мисли, че ще излезе и ще отмъщава. Ако излезе, той няма да живее и 24 часа. Ние ще се мобилизираме, цялото село ще го запалим, ще го унищожим. Той няма живее и 1 минута. Това е от нас. Едно нещо искам от правосъдието. Искам да ме пуснат половин час при него. Трябва да се върне смъртното наказание. За какво ги хранят такива. И той да ми казва, че ще излезе и ще продължава да убива. Нека излезе, ние го чакаме”, казва тъст му Мурат.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.