Детеубиецът Манчо Панюков се кани да отмъщава, след като излезе от затвора

6 години след смъртта на две малки деца, убити по особено жесток начин от собствения им баща, и на тяхната майка, в село Осиково все още не могат да преживеят трагедията, съобщи bTV. Само мисълта за това убиецът да излезе от затвора предсрочно изправя местните жители на нож. А той изпраща заплашителни писма и говори за предсрочно излизане от затвора.

Еди и Иво, на 5 и 7 години, посечени от ръката на собствения си баща. След това той пали къщата, в която живее съпругата му с децата. Жената го напуска, заради жестокостта му. Майката на Еди и Иво умира по- късно от изгарянията. А нейните родители остават живи. Физически. Но 6 години живеят със спомена за убийството на внуците и детето си. И ужасът, че убиецът, макар и в затвора, иска свобода, съобщава bTV. Кървавата драма се разигра на 4 февруари 2009 г.

"Голям гняв имаме към правосъдието. Как може да го извеждат навън този изверг - да вижда хора и да говори! Трябва да гние доживот в килията, а не разходки да му правят до съда. Той заслужава смърт, но нека да е каквото му е присъдено. Да го излежи и там да умре". Това казва Фикра Парапанова, тъща на детеубиеца Манчо Панюков от гърменското село Скребатно.

Окръжният съд в Благоевград даде доживотен затвор без право на замяна на жестокия убиец. Присъдата бе потвърдена на още две инстанции.

Докато лежал в затвора, Манчо на няколко пъти пращал заплашителни писма до роднини на жена си. “Загубих миналото си, нямам настояще. Оцелях. Защо? За да накажа виновните”, написал в едно от тях.

“Той явно живее, за да отмъщава. Казвал, че очаква да излезе след десетина години. Ако това стане, ще е озверял”, категорична е Фикра.

Сега заедно с мъжа си Мурат живеят в построената наново къща на мястото на изгорялата.

„Той има 28 години по една присъда и две доживотни без право на замяна. Има и да ни дава 440 000 лева кръвнина, защото ни е запалил къщата и всичко. Той няма право изобщо да мисли, че ще излезе и ще отмъщава. Ако излезе, той няма да живее и 24 часа. Ние ще се мобилизираме, цялото село ще го запалим, ще го унищожим. Той няма живее и 1 минута. Това е от нас. Едно нещо искам от правосъдието. Искам да ме пуснат половин час при него. Трябва да се върне смъртното наказание. За какво ги хранят такива. И той да ми казва, че ще излезе и ще продължава да убива. Нека излезе, ние го чакаме”, казва тъст му Мурат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право