Заснетият автомобил в клипа за паяка не е на Софарма Трейдинг

Обръщам се към Вас във връзка с публикации озаглавени: публикувани съответно на 12.02.2015 г. в онлайн изданията www.trud.bg и www.24chasa.bg, и на 13.02.2015 г. във вестник „Труд”.

В цитираните статии, се споменава името на компанията, която управлявам в качеството си на Изпълнителен директор, а именно „Софарма Трейдинг” АД. Изложената в публикациите теза, че заснетия във видео запис автомобил, може да бъде на нашата компания не отговаря на обективната истина.

Логото на Софарма Трейдинг, се различава драстично от това на заснетия автомобил. Този факт е лесно доказуем и очевиден, както от официалната ни бланка и настоящето писмо, така и от публичния регистър на Патентно ведомство. Графичният знак на компанията ни е защитена търговска марка и идентифицира, както недвижимата, така и движимата собственост на Софарма Трейдинг АД. В това число разбира се, се включва и автомобилният ни парк, който наброява над 300 превозни средства.

Публикуваната от Вас теза, засяга пряко имиджа на нашата компания и създава неправдоподобно впечатление за принципите, които защитаваме с дейността си всеки ден. Софарма Трейдинг АД е компания, която е коректен данъкоплатец и работодател на над 700 души, които спазват високи етични норми и принципи на работа. Компанията ни, не само не толерира корупцията, но и предприема всички превантивни действия срещу нея.

Вярваме, че обективното представяне на информацията е от изключително значение за българското общество. Затова с настоящето писмо се обръщаме към Вас с молба, да предоставите полагащото ни се по Закона за електронните медии право на отговор, в управляваните от Вас издания. Убедени сме, че като отговорна медия, ръководеща се от етиката на журналистическата гилдия, ще удовлетворите правото ни на отговор и ще представите на българската аудитория коректна интерпретация на ситуацията.

Оставам на разположение за допълнителна информация.

С уважение,

Димитър Димитров
Изпълнителен директор
Софарма Трейдинг АД

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини