Календар на събитията в НДК (16 - 22 февруари 2015 г.)

Тази седмица ще започне с премиерата на филма „Дякон Левски”. Прожекцията ще е в зала 1 на НДК на 16 февруари (понеделник) от 19:00 часа.

Филмът е от две части, всяка по 105 минути. Режисьор на продукцията е Максим Генчев. В ролята на Левски ще видим актьорите Веселин Плачков и Симеон Филипов, които представят Апостола в различни eтапи от живота му. Горан Гънчев е Димитър Общи, а Николай Сотиров е баронът - масон Бонър.

На 17 февруари (вторник) издателство „Просвета” ще отпразнува своя 70-годишен юбилей в зала 1 на НДК от 18:30 часа. Входът е само с покани. „Просвета” е най-голямото издателство за учебници в България. През годините в него са се трудили повече от 1600 души. За 70 години издателството е публикувало произведения на 50 000 автори и художници и има в библиографията си около 17 000 заглавия. Общият им тираж надхвърля 2 милиарда екземпляра.

В сряда, 18 февруари, отново в зала 1 на НДК ще се проведе концерт на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).

На 21 февруари (събота) MT&M Collеge организира церемония по връчване на дипломи на своите възпитаници. Тя ще се състои в зала 11 на НДК (кино Люмиер) от 15:45 часа.
В петък, 20 февруари, от 22:30 часа в зала „Рубаят” ще можете да гледате „на живо” победителя от предаването X Factor – Славин. Младият талант ще изпълни едни от вечните световни хитове. Гвоздеят на програмата ще бъде съвместният лайф с уникалните Звезди (Ахат) и Десо (Tri O Five), които от своя страна ще продължат в алтернативен музикален стил до края на вечерта.

Любителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на изложбата на художника Георги Баев в Арт галерията на НДК още една седмица. От няколко месеца галерията на Двореца вече има нов външен вход (А4 изток) откъм Моста на влюбените.

18 февруари (сряда) от 18:00 часа в ПРЕС КЛУБ – НДК ще се проведе лекция, посветена на Васил Левски. Организатор е издателство „Златното пате”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл