Министър Лукарски и депутати търсят път за развитие на Северозападна България

Народният представител от ГЕРБ-Монтана Десислава Атанасова, представители на Реформаторския блок, министърът на икономиката Божидар Лукарски и областният управител Ивайло Петров провеждат дебат за развитието на Северозападна България в Монтана. На срещата са поканени да присъстват всички народни представители, областни управители и кметове на общините от областите Видин, Враца и Монтана, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Очаква се към мероприятието да се присъедини вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева. Десислава Атанасова обясни, че инициативата цели отваряне на нови работни места, включване в Програмата за безвъзмездно саниране на жилищни сгради и други икономически и социални мерки, с които да се повиши жизненото равнище в най-бедния регион в Европейския съюз - Северозападна България. "По време на предишното управление липсваше всякаква координация между държавната и общинска власт.

Спрени бяха европейски проекти, а някои общини бяха ощетени за сметка на други", каза тя. Атанасова бе категорична, че управляващите полагат максимални усилия оперативните програми да бъдат задвижени отново, за да бъдат осигурени нови работни места. В 17.30 часа днес в залата на Общински младежки дом ще се състои разяснителна среща с домоуправители, свързана с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, на която ще присъства и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони