Крадец обра кметство за трети път

Рецидивист обра кметството в родното си село Оряховец за трети път. 23-годишният Карамфил Терзиев бил пуснат преди седмица от ареста, където бил задържан за отглеждане на канабис в къщата си. Срещу него се води и дело в Мадан за държане на марихуана.

Терзиев се появил в кметството малко след като се прибрал в селото. Разпитвал дали работят компютрите и се разхождал из сградата. Предполагам, че тогава е отворил удобен прозорец на първия етаж, за да може да влезе в сградата след това, каза кметът на Оряховец Невен Белчев.

Карамфил влязъл в сградата на следващата нощ, качил се на втория етаж и разбил вратата, в която се помещава касиерката. Вътре претършувал и открил скрит под балатум ключа на желязната каса, отключил си и взел наличните 173 лв. След това мушнал ключа под балатума и си отишъл.

"Веднага го заподозрях, че е той, първо отричаше, но после си призна и върна парите", казва Белчев.

Апашът подлуди селото си със серия от кражби през 2011 г., когато спа в ареста три пъти за 10 дни. Тогава той разби и обра детската градина и на два пъти кметството, където задигна пари и лаптоп. Преди това Терзиев се прочу, като открадна такси, след като заплаши 63-годишния шофьор с електрошокова палка. Таксиметровият шофьор скочил в движение, а младежът се прибрал с колата в селото си.

Карамфил е завършил основно образование. След това отишъл с родителите си в Гърция, но като се върнал на село започнал с кражбите, тъй като нямал пари да се издържа, разказват от Оряховец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони