Арести за дилъри на метамфетамини в Нова Загора

Двама наркопласьори бяха задържани от сливенските криминалисти при акция, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура - съобщиха от Областната дирекция на МВР в Сливен.

Арестите са извършени в Нова Загора на 13 февруари. Около 16 ч. бил спрян за проверка "Мерцедес", управляван от сливенеца Д.Д. /52г./. В него са открити найлонови пликове с около 10 грама метаамфетамин, 5 хил.лева и 260 евро. При последвало претърсване в дома му са иззети още мобилни телефони, 1200 къса цигари без акцизен бандерол. Същия ден, отново в Нова Загора, е задържан и 21-годишният В.Н., родом от градчето. В него са открити 9 грама метаамфетамин, мобилни телефони и сумата от 200 лева, които също са иззети.

По-младият дилър е задържан за 24 ч. по Закона за МВР, след което е бил освободен. Престоят на сливенеца в ареста е удължен на 72 часа, а прокуратурата е внесла искане пред съда да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Д.Д. е криминално проявен за кражба на автомомил, пласиране на дрога и други престъпления. Лежал е и в затвора. Засега не се съобщават повече подробности за случая, освен че между неговия и ареста на младия новозагорец има връзка.

Досега Нова Загора влизаше в криминалните хроники предимно заради незаконната търговия с хероин в ромския квартал. Разследването срещу пласьорите на метаамфетамина продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право