Осъдиха син на Венци Чикагото за хулиганство

Един от синовете на лидера на Народна патриотична партия "Промяна" Венцислав Ангелов - Чикагото, беше осъден на 1500 лв. глоба за едро хулиганство в Русе. Районният съд призна Цветан Бонев за виновен, че е "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото". Съучастникът му Веселин Димитров получи 1 г. затвор, тъй като вече има условна присъда за друго престъпление. Двамата могат да обжалват присъдите си пред окръжния съд.

На 1 октомври 2013 г. те оспорили решения на съдията по дело за клевета срещу Гинка Танкова. Цветан Бонев бил в залата и след като не му позволили да зададе въпрос "като гражданин", казал, че "всички са мафия и са навързани като свински черва". Той отказал два пъти да изпълни разпореждането на съдията да напусне залата. Веселин Димитров пък заплашил, че "ще се разправят с нея по друг начин".

Цветан Бонев и по-големият му брат Йордан нашумяха покрай протестите на баща си и групата му "БАСТА" във Фейсбук. Чикагото отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своя партия "Промяна". Участието му в политиката се конкурираше от създаденото НД "Свобода" от Бисер Миланов - Петното и братя Боневи, което предизвика раздори между тях. Венцислав Ангелов има общо 7 деца от няколко брака.

Велиотърновският апелативен съд /ВТАС/ вече потвърди присъдата му от 6 г. затвор при първоначален строг режим за участие в международен трафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. от Перу към Европа. Той беше признат за виновен, че действал като съизвършител и създал условия за престъплението. По делото предстои да се произнесе Върховният касационен съд.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини