Цветан Цветанов: Целта ни е над 100 общински кмета и над 1601 съветници за ГЕРБ

Целта на ръководството на ГЕРБ е след местните избори наесен партията да има над 100 общински кмета и над 1601 общински съветници в страната. В момента управляват 94 градоначалници, 1601 местни парламентаристи от ГЕРБ. Това обяви в понеделник във Велико Търново зам.-лидерът на партията Цветан Цветанов.

"Традиция е да участваме самостоятелно на изборите, защото така се носи по-голямата отговорност. Преференцията е хубаво нещо за развитите демократични общества. Важно е да не се стига до противопоставяне в партийните структури", коментира Цветанов.

Той допълни, че предвиждат в листите за общински съветници да има представителност от всички структури на ГЕРБ- младежи, старейшини и жени. "За да дадем тази сила, която да генерира енергията в правилната посока.Това става, когато има участие от всички възрастови граници и етноси. Политиката на ГЕРБ е да дава преднина на младите хора, но и да не забравя мъдрите, които имат опита. А аз и премиерът Борисов, както и доста от хората в ГЕРБ вървим към структурата на старейшините, но пък имаме рутината", каза Цветанов.

Той подчерта, че организацията е отворена и към гражданските структури. "В предизобрна кампания сме от 4 месеца. Предстоят общински събрания. В момента подготвяме и обсъждаме реалната стратегия, която да реализираме в настоящите избори. В подготовка сме на избирането на най-достойните сред достойните в ГЕРБ. Кметовете ни във Великотърновска област се справят изключително добре, натрупаха опит и ще са кандидати за пореден мандат", заяви Цветанов.

Той не скри амбициите за спечелване на кметски места в още общини като Павликени, Полски Тръмбеш, Сухиндол. "Там имаме реални шансове за победа. Надяваме се да спечелим местния вот в над 6 общини от всичките 10 във великотърновска област", подчерта Цветан Цветанов.

Той добави, че засега не е обсъжданои дали ще се откажат от подкрепа за някой от настоящите кметове на ГЕРБ в страната. "Много внимателно обаче анализираме дейността на управниците ни, както и оценката, която дават жителите на населените места. Ще вземем под внимание резултатите от социологически проучвания, подкрепата от местните структури, както и нагласите на местните хора", коментира Цветанов.

снимки-Веселина Ангелова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини