Златан говори с тялото си: 805 милиона гладуват!

Аз съм Златан Ибрахимович. Където и да отида, хората ме разпознават. Скандират името ми. Но има имена, които никой не скандира...

Кармен, Рахма, Антоан, Лита, Чюи, Марико... Ако можех, щях да изпиша всичките на тялото си. Но те са 805 милиона гладуващи по света! Твърде много от тях са деца. От днес искам подкрепата за мен да отива за тези, които имат наистина нужда от нея. Когато чуете името ми, мислете за тях. Когато ме видите, виждайте тях."

Това послание изрича Ибрахимович от видео на Програмата за борба с бедността към ООН, което втори ден се върти из интернет. И вече има милиони гледания.

На кадрите шведският ас се подготвя в съблекалнята на „Пари Сен Жермен" за мача с „Каен" в събота. Във втората минута Златан вкара и съблече фланелката, показвайки нашареното с татуировки тяло. Снимките и кадрите обиколиха света - 50 имена на гладуващи деца от Програмата бяха изписани с различен шрифт и временен туш по кожата му. За жалост няма как да изпише 805 милиона, нали...

Жестът направи огромно впечатление по света. Посланик на същата програма е и Христо Стоичков, който изпълни и няколко мисии сред гладуващите в Африка.

Жълтият картон за сваления екип извади Ибра от 2 мача в първенството, като вторият е срещу „Монако" на Димитър Бербатов в неделя. Но федерацията мисли за анулиране на санкцията - очевидно заради жеста.

Днес Златан излиза срещу "Челси" в Шампионската лига, но за първия осминафинал парижани са без четирима заради травми - Кабай, Моура, Ориер и Маркиньос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят