Борисов: Президентската институция никога не ме е интересувала След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, казва премиерът в интервю за dir.bg

Глобиха школска лафка за храни с палмово масло

Ким Чен-ун пуска инспектори от САЩ на ядрения си полигон

Външните министри на страните от Г-7 се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия 

Община Добрич ще иска компенсации за домакинствата, останали 3 дни без вода

Очакваните ползи от приемането на еврото в България Ще се повиши доверието в българската икономика, а в резултат от това ще се понижат разходите за външно финансиране

Див като мустанг 10 предавки и блокаж на предните колела

Сигнал за бомба пред президентството

Два нови маневрени локомотива родно производство за столичното метро

Над 30 китайски туристи са загинали при автобусна катастрофа в  Северна Корея

Общопрактикуващите лекари готвят национален протест

Музиканти от БНР на протест за по-високо финансиране

Димитър Манолов, КТ Подкрепа: Бизнесът плаща по-малко данъци от работниците

263 мигранти са спасени край бреговете на Либия

Шефът на спецпрокуратурата за публичния арест на Иванчева: Такъв е законът, извадихме лош късмет

Студенти по право ще разрешават казуси на английски в Съдебната палата

За пети пореден път студенти от най-престижните университети у нас ще упражнят на английски език уменията си по право. Бъдещите юристи ще спорят по казуси, които касаят правото на самоопределение на народите, експлоатацията на природни богатства и други актуални теми.

Това ще стане по време на финала на националните кръгове на международното състезание по право Jessup. Той ще се проведе от 10 часа в неделя (22 февруари) в тържествената зала 15 на Съдебната палата.

Състезанието е предхождано от семинар по Международно публично право, който ще започне от 17 ч в четвъртък (19 февруари) в СУ “Св. Климент Охридски”. Събитието ще проведе в Заседателна зала 1, която се намира в Южно крило на Ректората. Входът е свободен, а работният език е английски. 

Jessup се организира от Сдружение за международни състезания по право. Домакин е Върховният Касационен Съд, а основен спонсор e Фондация „Америка за България“.

Всяка година в състезанието се включват участници от над 100 държави, които разискват горещи геополитически, културни и дипломатически въпроси в симулиран процес пред Международния съд на ООН.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.