Студенти по право ще разрешават казуси на английски в Съдебната палата

За пети пореден път студенти от най-престижните университети у нас ще упражнят на английски език уменията си по право. Бъдещите юристи ще спорят по казуси, които касаят правото на самоопределение на народите, експлоатацията на природни богатства и други актуални теми.

Това ще стане по време на финала на националните кръгове на международното състезание по право Jessup. Той ще се проведе от 10 часа в неделя (22 февруари) в тържествената зала 15 на Съдебната палата.

Състезанието е предхождано от семинар по Международно публично право, който ще започне от 17 ч в четвъртък (19 февруари) в СУ "Св. Климент Охридски". Събитието ще проведе в Заседателна зала 1, която се намира в Южно крило на Ректората. Входът е свободен, а работният език е английски. 

Jessup се организира от Сдружение за международни състезания по право. Домакин е Върховният Касационен Съд, а основен спонсор e Фондация „Америка за България“.

Всяка година в състезанието се включват участници от над 100 държави, които разискват горещи геополитически, културни и дипломатически въпроси в симулиран процес пред Международния съд на ООН.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование