Шофьорът, правил дрифт пред НС, получи една година условно с 3 години изпитателен срок

Мъж, влязъл в клас и шамаросал петокласник, отива да съд

Вкараха в затвора преселници, незаконно минали през българо-румънската граница

С опасност за живота е 61-годишна жена, пострадала при катастрофата на пътя Варна-Бургас

Дават на съд шофьорка, блъснала и убила пиян велосипедист

България вдигна летвата

Съдът в Бургас намали с 4 години присъда за смърт на пенсионер

Екстрадират Баневи от Франция

Възрастна жена от Хасково даде 26 хиляди лева на телефонни измамници

„Графа“ готов за трамвая Общината обмисля как да компенсира търговците

4-годишно дете и две жени пострадаха при пожар в София

Роден през ХХI век игра за Италия

Продължава доброволческата инициатива за почистване на паметници във Велико Търново

Унгария няма да екстрадира Никола Груевски

Вучич: Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България винаги са против нас

Пътешествия в мини държавите Белиз, Кабо Верде, Бутан и Палау

Въпреки огромния поток сведения, въпреки непрекъснатия достъп до интернет и всевъзможна информация се оказва, че има редица места, градове и цели държави, за които дори не сме чували. Има обаче хора, които търсят и се стремят именно към тях, към срещата с непознатото и малко известното. Интересът на съвременния човек към пътешествия и посещения на най-необичайни и затънтени кътчета по света става все по-голям с всеки изминал ден. Един от тях безспорно е Максим Минчев – журналист, пътешественик и общественик.

Издателство „Труд” пусна на пазара последната му книга „Търсачи на миражи”. Тя е втората от поредицата „Пътешествия с Максим”. Самият той има амбицията да продължи поредицата с още интересни истории от най-неподозирани точки на света. След Кения и Танзания, описани в Alo Boo Safari, сега приключенията продължават в Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау. Четири миниатюрни държави, разхвърляни из различни краища на планетата, където Максим и неговите спътници намират неочаквани приятели и стават свидетели на вълнуващи сцени. Често пъти самите те се превръщат в атракция. Личните му впечатления заедно с описанията на местните навици, храна и напитки са част от характерния стил на Максим Минчев. Той успява да потъне в местната обстановка, да опознае обикновените хора и да разкаже за техния бит и култура.

Номад по душа и епикуреец по дух, чрез пътеписите си той не само угощава с прелюбопитни факти за шантави места, но поддържа сетивата на читателя наситени и напоени. Забавлява до последната страница. Четейки, човек сякаш пътува в неговата компания. А да пътешестваш с този сладкодумен разказвач, преминал през 128 страни на 5 континента, не е просто привилегия, а истинско удоволствие.

Освен увлекателните разкази, в книгата ще откриете и много богат снимков материал, който нагледно илюстрира местата, хората и събитията, на които са присъствали авторът и неговите спътници.

„Търсачи на миражи”, 224 с., цена: 15 лв.

Предговор

Съзнавам, че след като съм обявил на света книжна поредица с амбициозното и нескромно название „Пътешествия с Максим“, не е редно да правя почти тригодишна пауза с пътеписите. Но, така се случи. Шареният свят, които винаги ме е мамил, напоследък нещо се разбърза и в него все по-трудно намирам време да правя едновременно всички неща, които обичам. А, те както е известно са, да пътувам, снимам и споделям видяното и преживяното

И все пак втора книга вече има. След Кения, Танзания и Занзибар в „Alo Boo Safari“, сега тя ще ви отведе в Белиз, Кабо Верде, Бутан и Палау. Това, което може да обедини тези държави, намиращи се в Америка, Африка, Азия и Океания е, че те всички са разположени около Тропика на Рака и са много малки. Толкова малки, че общата им площ едва го докарва до половин България, а общото им население – пет пъти от нашето. Само преди четвърт век някои от тях са носили други, колониални имена, някои, пък са били затворени за външния свят. Но нали Земята се върти и вкупом неизвестни до вчера, те днес са пълноправни елементи от географската карта на света.

Всички от тази екзотична четворка имат прекрасна и запазена природа, която първа провокира любопитството ми да ги посетя. А когато към нея се прибавихаи впечатленията ми от жизнерадостните, миролюбиви и ЩАСТЛИВИ хора, които живеят в тях, нямаше как да не се роди новата порция пътеписи.

И още нещо. Под натиска на „общественото мнение“ в края на предишната книга бяха извадени от анонимност, някои от хората, с които обикновено пътешествам по света.

Сега, в „Търсачи на миражи“ те са отново главни герои и надявам се, няма да ви е скучно с тях.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете