Атакистите първенци по внесени и неприети закони

Депутатите от “Атака” са първенци по внесени законопроекти за първите 100 дни работа на 43-тия парламент. За повечето от предложенията си националистите обаче не могат да съберат подкрепа в пленарна зала, показа проверка на “Труд”.

Най-много законопроекти в новото Народно събрание е внесъл лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Той е положил подписа си под 25 предложения, сред които са и промени в кодексите на труда и на социалното осигуряване. С поправките се предлага минималната работна заплата и най-ниските пенсии у нас да бъдат приравнени към средноевропейските. Предложенията на Сидеров няма как да бъдат приети в парламента, тъй като няма бюджет за такива мерки. Идеята на “Атака” за връщане на пушенето на закрито също не срещна подкрепа.

Втори по законотворчество е депутатът от Реформаторския блок (РБ) Петър Славов, който от 27 октомври м.г. досега е внесъл 18 законопроекта. Десният избраник е съавтор на законопроекта на РБ за Държавната агенция за разузнаване, която да обедини Национална разузнавателна служба (НРС) и служба „Военна информация”. Предложенията, на които Славов е вносител, обхващат различни сфери - горите, банковата несъстоятелсност, местните данъци и такси и др.

Следващи в класацията по внесени законопроекти са депутатите Мартин Димитров (РБ) - 13, Лютви Местан (ДПС) – 12, и Данаил Кирилов (ГЕРБ) - 12. Лидерът на ДПС е вносител на написания от партията законопроект за тютюна и тютюневите изделия, който цели да затегне контрола в сектора.

Като изключим Сидеров и Местан, председателите на парламентарни групи не са толкова активни по законотворчество - Михаил Миков (БСП), Радан Кънев (РБ) и Найден Зеленогорски (РБ) имат по 6 законопроекта. Валери Симеонов (Патриотичен фронт) е внесъл 10, Цветан Цветанов (ГЕРБ) - 4, а Борислав Борисов (АБВ) - нито един.

Анна Баракова, която е назависим депутат от самото начало, няма нито един внесен законопроект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика