Създадоха временна комисия за проучване на пенсионните фондове, Корнелия Нинова ще е шефка

Народното събрание създаде временна комисия за проучване на пенсионните фондове. Предложението беше прието със 155 гласа „за”, 2-ма - „въздържал се” и 2-ма „против”.
Решението за създаване на временна комисия за проучване на финансовото състояние на пенсионно осигурителните дружества и управляваните от тях пенсионни фондове и прилаганата регулаторна рамка регламентира структурата и дейността на парламентарната комисия.

Тя ще се състои от 8 членове от всяка парламентарна група. Корнелия Нинова от ПГ „БСП лява България” е избрана за председател, а за заместник-председател бе избран Настимир Ананиев от ПГ на „Реформаторския блок”. Останалите членове са Владислав Николов от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Димитър Байрактаров – ПФ, Чавдар Пейчев от Български демократичен център Любомир Владимиров от „Атака” и Мариана Тодорова от АБВ. Срокът на действие на комисията е един месец.

Предложението за създаване на временна комисия бе внесено от представители на парламентарните групи на БСП, РБ, ПФ и АБВ. Според вносителите със създаването на комисията се цели създаване на възможността за систематизиране и анализиране на информацията и алтернативни виждания и оценки по проблема, които ще улеснят НС за вземането на най-правилното решение в обществен интерес и в интерес на надеждната защита на вложителите на гражданите в пенсионните фондове.

Те посочват, че предстоящите дискусии върху предложението от управляващата коалиция промени в пенсионното осигуряване засягат интересите на стотиците хиляди българи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика