Мъж загина, а други петима са с изгаряния след взрив на газова бутилка

Мъж загина, а други петима са с множество изгаряния след взрив на газова бутилка в шуменското село Върбак, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Вчера в 16:18 часа в оперативния център на РД „Пожарна безопасност и защите на населението” – Шумен е получен сигнал, че в частен имот в село Върбак е възникнал взрив. На място са изпратени екипи на РС ПБЗН – Шумен, група „Спасителни дейности” при РД ПБЗН – Шумен, Районно управление „Полиция” – Шумен и центъра за Спешна медицинска помощ.

С различни изгаряния са 33-годишен мъж от село Хитрино, 46-годишен мъж от град Варна, 38-годишен мъж от село Хитрино, 51-годишен мъж от град Варна и 52-годишен мъж от село Коньовец, които са транспортирани в МБАЛ Шумен. В пристройката е намерен починал 39-годишен мъж от село Хитрино. Унищожени са пристройката и домашно имущество. За гасенето на пожара са използвани 8 тона вода.

Извършен е оглед от разследващ полицай, експерт-криминалист и съдебен лекар. Предстои да бъде извършен повторен оглед.

Причините за възникване на инцидента се изясняват, като най-вероятно по първоначални данни е възникнал след експлозия на газ от бутилка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини