На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Митов: Усилията ни бяха насочени към утвърждаване на България като партньор на ЕС и НАТО

Дейността на Министерството на външните работи бе насочена към изпълнение на приоритетите във външно- политическата област. Усилията ни бяха насочени към утвърждаването на България като конструктивен и надежден партньор на ЕС и НАТО в контекста на променената ситуация.

Това каза министърът на външните работи Даниел Митов по време на пресконференция, на която отчита 100 дни на от управление на кабинета, съобщи Фокус.

Митов посочи, че в резултат на активната ни външна политика са били осъществени три знакови визити у нас – посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери, на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд.

Осъществиха се и посещения на австрийския външен министър, както и на външния министър на Украйна, заяви Митов. “Посещението на Джон Кери бе свързано с капацитета и модернизацията на българската армия, тя трябва да продължи да се модернизира и всички наши съюзници са ангажирани с тази тема”, допълни външният министър.

Към момента нямаме данни за българи, които да се бият за „Ислямска държава”, но това не означава че не трябва да приемем законодателство. Трябва да го отчитаме като опасност. Самата криминализация не е панацея и не е мярка сама по себе си. Трябва да се работи идеологията на „Ислямска държава” да бъде делегитимирана. Това заяви в отговор на въпрос, дали има информация за българи, участващи в „Ислямска държава”, министърът на външните работи.

„Идеологията на ИД няма нищо общо с исляма. Трябва да можем активно да обясняваме проблема и да не се създават условия за радикализация сред определени страни в обществото. Това е част от мерките – засилената координация между службите”, заяви Митов. Той уточни, че опасността е реална, тъй като България вече е била обект на терористична атака. „Не можем да си позволим да пренебрегваме опасностите и да неглижираме този въпрос и трябва да го гледаме многопластово. Криминализацията е една от мерките – декриминализация на идеологията на ИД и прекъсване на всякакви възможни канали за финансиране на бойци и на вече намиращите се в Сирия и Ирак сили на ИД, тясна координация с партньорите, които осъзнават, че този феномен на радикален ислям е нещо, което засяга първо тях”, посочи още Даниел Митов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.