УМБАЛ „Св. Анна“: Без опасност за живота е шофьорът, който катастрофира край Казичене След обстоен преглед не се потвърдиха първоначалните съмнения за фрактура на черепа

Славчо Красински – един „ренегат“ Прозвището си талантливият писател получава, защото скъсва с левите идеи

Най-малко един загинал при наводнения в Испания

Учени са успели да отстранят вируса ХИВ от кръвта на пациенти с помощта на стволови клетки

Стойчо прати Херо към бездната

Пиян шофьор блъсна паркира кола край Лом, потроши жена

Премиерът Борисов разговаря с вътрешния министър на ОАЕ шейх Сайф бин Зайед Ал-Нахаян

Захариева се срещна с министъра на щастието в ОАЕ

Тир се удари в табели и се преобърна край Казичене Шофьорът е в много тежко състояние, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна"

Пектинът в дюлите чисти токсините Съдържат провитамин А, витамини С, Е, В1, В6 и РР

Еврокомисарят Мария Габриел, Ева Майдел и Цветан Цветанов ще участват във форум на ВТУ за трафика на хора Жертва и инспектор ще разкажат за опасностите и възможностите

Гриша Ганчев ексклузивно пред „Труд“: ЦСКА има 15-16 емблеми, не знам коя купихме

Премиерът Борисов акцентира върху развитието на търговско-икономическите връзки с ОАЕ

Рада Добриянова – жена, заключена в саркофага на поезията

Престолонаследникът на Абу Даби подари килим на Борисов

Безработицата нараства през януари

11,1% е безработицата за месец януари 2015 г. Това е с 0,4% повече спрямо декември миналата година, съобщават от Агенцията по заетостта.

Равнището на безработицата обаче е по-ниско спрямо месец януари 2014 г.

Основната причина за нарастването й през този месец е увеличаването на потока от новорегистрирани безработни. Голяма част от работодателите освобождават персонал в края на всяка календарна година.

В бюрата по труда са регистрирани 363 964 безработни лица. Те нарастват с 12 913 лица спрямо декември. На годишна база, в сравнение с януари 2014-а, безработните са значително по-малко – с 37 269 лица, което е най-доброто постижение от 2008 г. насам.

Съществено влияние върху безработицата оказва и регистрирането на около 9000 лица, освободени от субсидирана заетост. Чрез средства от държавния бюджет на над 6000 души от тях е осигурена субсидирана заетост чрез предоставяне на социалната услуга „личен асистент”.

На работа през януари 2015 г. са постъпили 22 005 безработни. Те се увеличават с 6804 души спрямо предходния месец. В сравнение с януари 2014 г. постъпилите на работа са с 5313 лица повече. В бюрата по труда са заявени 12 013 работни места в реалната икономика, които са двойно повече спрямо декември 2014-а.

През януари 2015 г. най-много свободни работни места в бюрата по труда са заявени от преработващата промишленост, държавното управление и търговията. Следват заявените от административните и спомагателни дейности, финансовите и застрахователни дейности, от селското, горското и рибното стопанство, образованието, строителството, транспорта и др.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.