В Испания гръмнаха нови уредени мачове

В Испания замириса на италианския скандал Калчополи, след като се оказа, че „Осасуна“ е предложил да преведе 1,5 милиона евро на играчите на „Еспаньол“ и „Бетис“ преди последните два мача от миналия сезон. Първата среща завърши 1:1 и това струваше на тима от Памплона отпадане, като победа оставяше „Осасуна“ в Примера. Успехът в последния рунд над „Бетис“ с 2:1 бе недостатъчен.

Разкрити са банкови извлечения, сумата наистина е била готова за изтегляне. Но вратарят на „Еспаньол“ Кико Касия изригна: „Не сме виждали никакви пари, цялата съблекалня щеше да разбере за такова нещо! Не вярвам някой от съотборниците ми да е предал тима.“

Но вестник „Марка“ твърди, че в барселонския клуб са били наясно какво се иска от тях. Вероятно не всеки е знаел, защото Касия прави серия добри спасявания при 1:1 в края на двубоя... Президентът на „Осасуна“ Луис Сабаца не отрече обвиненията и го чака процес.

Същевременно „Реал“ гостува днес на „Шалке“ в осминафинал от Шампионската лига, който е първи епизод от двойния сблъсък Мадрид - Германия на този етап в турнира. „Атлетико“ следващата седмица се изправя срещу „Байер“ (Леверкузен). Бившата звезда на бундестима и играч и треньор на „Реал“ и „Атлетико“ Бернд Шустер предвиди: „Не виждам как някой от двата мадридски тима ще отпадне...“

Раул, митът на „белия балет“ и доскорошен играч на „Шалке“, също фаворитизира Мадрид. „Но няма да е лесно като преди година“, предупреди испанският ас. Тогава „Реал“ премаза с 9:2 общ резултат „Шалке“ на същия етап.

Европейският шампион отива в Гелзенкирхен с поожулено самочувствие след 0:4 от „Атлетико“, което още пари по бузата като унижение. А и с проблеми с агитката, освиркала отбора на „Сантяго Бернабеу“ при 2:0 над „Депортиво“ в събота. „Без феновете няма футбол, те винаги са прави“, отказа да обвини запалянковците Карло Анчелоти, треньорът на Мадрид.

Същевременно в Испания продължава строгата политика на федерацията срещу обидни скандирания от трибуните. Преди 3 месеца „Реал“ бе наказан за оскърбителна песен на феновете срещу „Барса“, а сега явно е ред на каталунците.

Видео доказа, че хиляди са скандирали „Кристиано е пияница“ в неделя, когато Лео Меси и компания разгромиха с 5:0 „Леванте“. Поводът - празненството на португалеца за рождения му ден след 0:4 от „Атлетико“, придобило публичност и предизвикало скандали в лагера на „Реал“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят