Телефонни измамници се правят на лекари от "Пирогов"

Нов сценарий за обиране на възрастни хора прилагат вече телефонните измамници, този път се превъплъщават в ролята на лекари от болница "Пирогов". Театърът, който разиграват явно е успешен, защото за един ден в Благоевград спечелиха сумата от 7800 лева от двама възрастни хора.

От местната полиция казаха, че само онзи ден в Благоевград са атакувани шест души по една и съща схема. На домашен телефон се обажда мъж, който се представя за лекар от УМБАЛСМ "Пирогов" в София. След като се представя и пита за името на сина или дъщерята съобщава, че трябва да провери дали са в списъка на чакащите за операция и след кратка пауза заявява, че операцията вече се извършва и е необходима парична сума.

Възрастен мъж от Благоевград е предал на непознато за него лице сумата от 6000 лева, а друг възрастен мъж, също от Благоевград, е предал сумата от 1800 лева. Другите четирима не са клъвнали на сценария и са подали сигнал в полицията.

От МВР предупредиха в случай на телефонно обаждане, при което непознат човек иска пари, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, гражданите трябва веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно), за да подадат сигнал за измамниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини