Българският футбол засега на тъмно

Мачовете за Купата на България през уикенда са на път да останат на тъмно.

Безпроблемно ще може да се гледа срещата „Локомотив“ (Пд) - „Локомотив“ (Сф) в неделя от 12,30 ч по “Диема”. Всички останали двубои са записани в програмата на новия платен канал “Диема Спорт”. Но нито един от големите кабелни и сателитни оператори досега не е обявил, че ще излъчва “Диема Спорт” за своите абонати.

На месец платеният спортен канал ще струва 3,96 лв. Той се рекламира активно в програмите на Нова. Програмата му вече е официално обявена и в нея личат седем български мача и други английски дербита. “Договаряме техническите детайли, за да се гарантира качственото излъчване“, казаха от Нова.

От колцентровете на големите кабелни и сателитни доставчици на телевизия “Булсатком”, “Близу”, НЕТ1, “Виваком” и Мтел отклоняват въпросите, засягащи “Диема Спорт”. До старта на канала в събота остават три дни. Не е изключено операторите, от една страна, и Нова, от друга, да извиват ръцете си в търговска игра. Дано накрая първият български футболен уикенд за 2015-а да не остане вън от тв ефира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ