Кабинетът обяви пътя Созопол-Дюни за общински

Правителството обяви 12-километровия участък между Созопол и вилно селище Дюни за път общинска собственост. Промяната в статута на трасето е по предложение на кмета на община Созопол. С това решение общата дължина на общинските пътища в община Созопол става 79,920 км, а на територията на цялата страна – 19 489,87 км.

С друго решение кабинетът отчужди имоти и части от имоти – частна собственост, намиращи се в землището на Габрово, за изграждането на обхода на града. Финансирането на отчуждителните процедури се осигурява от Агенция „Пътна инфраструктура”. Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано по реда на АПК в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Малко Търново правото на собственост върху части от имоти – частна държавна собственост. Те се намират в с. Звездец и представляват кино, дискотека и търговски обект (стол на Министерството на отбраната). След като бъдат ремонтирани, в тях ще бъдат обособени места за отдих, туристически спални, музейни, етнографски и информационни посетителски центрове и други атракции. Целта на община Малко Търново е да се утвърди като туристически център с потенциал да привлича туристи и от Турция, предвид непосредствената близост до границата с нея.

Вижте всички решения на кабинета ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини