Саудитски духовник обяви, че Земята е неподвижна

Саудитски духовник разбърка всички астрономични закони с твърдението си, че не Земята обикаля Слънцето, а то нея. На въпрос на студент по време на лекция, дали Земята е в покой или в движение, шейх Бандар ал-Хайбари отговори: „неподвижна е и не мърда”, предаде „Ал Арабия”.

След като сподели твърдението си, той го подкрепи цитати на други духовници и избрани религиозни изявления. Но най-спорното във всичко това беше визуалната подкрепа на теорията му, при която използва запечатана чаша с вода. Духовникът обясни, че няма как да бъде осъществен полет със самолет до Китай, ако Земята се движи.

В друго свое изявление шейх Бандар ал-Хайбари обяви, че човек не е стъпвал на Луната, отричайки видеокадрите на НАСА и наричайки ги „продукт на Холивуд”.

Вдиеозаписът от въпросната лекция обиколи интернет и смути социалните мрежи, особено в Туитър, където се появи и специален хаштаг по темата #cleric_rejects_rotation_of_Earth.

И докато едни се подиграват на саудитския духовник, други смятат, че хаштагът трябва да се използва, за да се разпространява знанието за вселената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл