Обстрелват пътнически автобус в Бургас

Неизвестен е обстрелвал с въздушна пушка автобус в центъра на Бургас. Рейсът бил пълен с пътници и се движел по линия номер 12- A. Инцидентът станал във вторник, около 14,42 часа, посред бял ден, на входа на Морската градина.

Малко след кръстовището с булевард "Богориди", в посока жп гарата, шофьорът на автобуса чул странен шум. Той помислил, че някой замерва возилото с камъни. Спрял и слязъл да провери. Смаян установил, че има дупки по задния десен калник на автобуса. Стъклото на една от вратите в това време се срутило в краката на пътниците. Шофьорът веднага се обадил на спешния телефон 112 и на място е пристигнал полицейски екип. По чудо няма пострадали от стрелбата. Пътниците изпаднали в паника.

Това е първият подобен инцидент с автобус от градския транспорт, коментира управителят на общинския превозвач "Бургасбус" инж. Петко Драгнев. "Досега замерваха автобусите ни с камъни в квартал "Комлука" на няколко пъти. Но това се случва в центъра на града и то стрелбата е с пушка", каза още Драгнев.
От полицията издирват стрелеца. ченгетата разпитват живущите от всички околни сгради по булевард "Булаир", намиращи се в близост до мястото на инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони