Призоваха всички местни фирми да се включат в санирането в Сливен

Приканваме всички местни строителни фирми да се включат в санирането на панелните блокове по програмата на правителството, заяви кметът на Сливен Кольо Милев /БСП/. "Още другата седмица трябва да вървим към обявяването на процедурите", допълни той.

Според предварителните разчети, Сливен ще разполага с финансов ресурс за 30-ина панелни жилищни сгради, които представляват 10 процента от общия им брой. По програмата ще кандидатстват и блокове, в които има общински апартаменти. Създаването на сдружения там тепърва предстои.

До момента в общината са регистрирани 16 сдружения, подадени са още заявки. "Това означава, че в близко време трябва да вървим към обявяване на инженеринговите услуги", каза кметът Милев. В процедурата ще бъдат включени и изготвянето на инвестиционните проекти, и строителните дейности. Вече има общини, които са кандидатствали по програмата и затова Сливен трябва да побърза, уточни градоначалникът.

"Общината подкрепя на 100 процента тази програма и ще направи всичко възможно да улесни гражданите в подготовката на документите им. Но недоверието не е прецедент за манталитета на българина...Когато работата приключи и се види добрият резултат, едва тогава на българина му идва "втори" акъл" - така кметът Милев коментира появилите се из града поредни неверни слухове, че след време собствениците щели да плащат за санирането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони