Кой ще поеме отговорността, че инфраструктурата на Витоша е застинала в предишни векове

ДЕКЛАРАЦИЯ на СДРУЖЕНИЕТО НА ВИТОШКИТЕ СКИ И СНОУБОРД УЧИЛИЩА срещу немарливостта на властта към състоянието на спортната инфраструктура на зимните ни курорти и в подкрепа на бързи мерки за тяхната модернизация

Ние, долуподписаните законни представители на всички основни училища в сферата на зимните спортове на Витоша, за пореден път отговорно и еднозначно изказваме възмущението си от нехайството, с което управляващите за поредна година толерират наличието на морално остаряла техника и спортна инфраструктура от минали векове. С какво отговорност към бъдещето на нашите деца и международния имидж на държавата правителството продължава да не стимулира и развива ползването на уникалните ни природни дадености непосредствена близост до столицата на една европейска държава?

Питаме властимащите – кой в условията на днешната икономическа криза, финансов недоимък, масова безработица и застаряване на населението ще поеме отговорността, че инфраструктурата на любимата на всички софиянци Витоша е застинала в предишни векове? Призоваваме на този проблем да се погледни прагматично и държавнически – проектирайки успешното регионално развитие върху напредъка на цялата държава.

Продължаващото нехайство спрямо развитието на Витоша поставя стотици наши колеги пред необходимостта да търсят препитанието си в чужбина – там, където властта бърза да отговори на очакванията на населението и където модерността е приоритет. Ние сме отдадени на зимните спортове педагози с дългогодишна практика, през чиито школи успешно са обучени хиляди български деца. Но за нас без адекватна инфраструктура няма как да има поминък!

Помислете как поредно година сме принудени да учим децата при условия далеч от европейския имидж на България. Правим го с радост, защото този занаят ни е призвание. За пореден път подаваме ръка на Столична община, за да изнесем битката за нашите семейства и деца заедно!

Без модерно развитие на планината си София завинаги ще остане в подножието на своето развитие като модерна столица на спорта и туризма!

УПРАВЛЯВАЩИ, ПУСНЕТЕ РАЗВИТИЕТО НА ЗИМНИТЕ КУРОРТИ!

ВИТОША ЗАГИВА БЕЗ МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА, БРАНШЪТ НИ – БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ, ДЕЦАТА НИ – БЕЗ СПОРТ И ЗДРАВЕ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини