Валери Симеонов: От медиите разбрахме за заема, не сме съгласни и със санирането

Патриотичния фронт (ПФ) не сме коалиционни партньори и не сме машина за гласуване, за да ни плашат, че ще се види кой кой е. Имаме страшно много въпроси относно този заем от 16 млрд. лева, на които нямаме отговори. Това заяви пред bTV Валери Симеонов.

„Искаме да ни информират по нормалния начин, а не да ни поставят пред свършен факт и да ни кажат гласувайте. Според наши експерти може да се теглят 11 или 12 млрд. лева. Не сме машина за гласуване. Пак го казвам. Ние сме отделни политическа сила и не сме коалиционен партньор. Ние подкрепяме кабинета за програмата му”, обясни Симеонов.

Той добави, че днес финансовият министър Владислав Горанов е запознал ПФ с темата за заема 15 минути преди въпросът да влезе в зала.

„Всеки вторник се събираме партиите поддържащи кабинета и обсъждаме всякакви теми. Миналата седмица на срещата нямаше разговор за заема. За него разбрахме от медиите. Не съм доволен от ГЕРБ, защото това става за втори път. По същия начин се постъпи с пенсионните фондове. Защо го правят. Никой не може да ни държи сметка, защото за нас не са гласували избиратели на ГЕРБ. Не сме съгласни и със санирането. То мирише на нагла кражба”, коментира Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини