Обявиха грипна епидемия в Перник и Пазарджик

Търсят с кучета избягалия след гонката с полицаи край Стара Загора

Честваме Антоновден

Владимир Путин пристига на посещение в Сърбия

Тереза Мей се среща с противниците си след победа във вота на недоверие

Двама души са арестувани след продължителна гонка между полицаи и автомобил

Правителството на Ципрас оцеля със 151 вота

Нормативното убийство на зимния туризъм

На 17 януари 2019 да почерпят

Задигнаха колата на Хю Грант, актьорът моли крадците да му върнат само сценария

Правителството на Тереза Мей оцеля във вота недоверие

Две коли са се ударили челно в Пловдив, трима души са ранени

Убитата млада жена в „Банишора“ е бита, душена и ритана

Остават опашките пред лифта в Банско Кметът на зимния курорт Георги Икономов пред „Труд“: Законодателството трябва да се прецизира

Майк Пенс: САЩ ще се борят, за да гарантират поражението на „Ислямска държава“

В „Софиямед“ връщат слуха чрез модерен ендоскопски метод

Безплатни УНГ прегледи в университетската болница

Модерни слухоподобряващи операции извършват в столичната университетска болница „Софиямед”. Интервенциите се осъществяват с помощта на съвременна и прецизна ендоскопска апаратура, която позволява поставянето на точна и бърза диагноза, лесно локализиране на болестния процес, визуализиране на анатомията на цялата тъпанчева мембрана и детайлно изследване на всички анатомични подробности на тъпанчевата кухина. В това число влизат и онези скрити структури, които не са достъпни за оглед с микроскоп. При извършването на операциите не се налага използването на разрези при тесен или изкривен ушен канал, а периодът на възстановяване е бърз и безболезнен.

„С досега познатите методи на оглед – а именно операционен микроскоп, това беше невъзможно. Предимството на прилаганата техника е в непропускането и отстраняването на допълнителни и съпътстващи заболявания. Използването на ушния ендоскоп за диагностициране на остри и особено на хроничните заболявания на ухото и прилагането на най-съвременни оперативни техники за лечението на тези заболявания е нов скок в борбата за предотвратяване на тази патология”, коментира д-р Иван Йорданов, завеждащ УНГ отделението в УМБАЛ „Софиямед“.

Ендоскопските операции на ухото по света се извършват от повече от 20 г. Най-често те се прилагат при пациенти със серозни отити, перфорации на тъпънчевата мембрана, включително и тотална такава, уврежданията в слуховата верига (липса на слухови костици), отосклероза, премахване на полипи от тъпънчевата кухина, лечение на хроничен отит с холестеатом. Посредством новия метод, който се прилага в УМБАЛ „Софиямед“, с помощта на оптики с различен градус се извършва видеодокументиран оглед на всички анатомични структури на иначе невидимата анатомия на средното ухо.

Специалистите от отделението по УНГ заболявания в „Софиямед“ обявяват безплатни профилактични прегледи за пациенти с продължителна загуба на слуха, претърпели остри или хронични заболявания на ушите. Консултациите ще се извършват от 23 до 25 февруари от 12 до 14 ч след предварително записване на тел. 0700 31 051!

От лечебното заведение припомнят, че на територията на университетския комплекс предстои да бъде изграден специализиран център за диагностика, лечение, обучение по новата технология и популяризирането й сред УНГ специалистите и общопрактикуващите лекари.

„Така повече пациенти ще имат възможност да получат най-съвременната профилактика, диагностика и лечение у нас, както е във водещите световни центрове. Болницата ни е оборудвана с най-ново поколение медицинска апаратура и в съчетание със специалистите и професионално избрани медицински екипи предоставя огромни възможности за лечение”, допълва д-р Йорданов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.