Симеонов: Докато не се убедим, че заемът е в полза на България, няма да гласуваме за него

Позицията на ПФ е да подкрепя всичко, което е добро за България и да сме против всичко, което е във вреда. Докато не се убедим, че този заем е в полза на България ние няма да гласуваме за него. Никаква сила или рекет няма да ги накара. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, относно взимането на външен дълг по ТВ7. „Може би изказването на премиера беше емоционално, продиктувано от разочарование и очакване бързо да мине това решение за кредит. Ние не подлежим на изнудване. Дали ще си подаде оставката, или не си е негов проблем и въпрос на това колко отговорно гледа на изключително важния пост, който заема в държавата”, обясни Симеонов.

„Най-лошият и непохватния начин да постигнеш нещо с Патриотичния фронт специално е да се опитваш да изнудваш. Вземането на това решение е изключително отговорно, има много неясноти, нямаме пълната информация, така че аз поисках моите колеги да бъдат осведомени”, допълни още той.

„Ние подкрепяме програмата, която изпълнява правителството. Винаги ще повтарям, че не сме коалиционни партньори. Аз съм се подписал под документ, че ще подкрепяме програмата и ще запазим правото на собствено мнение по въпроси, за които не сме съгласни”, каза още Симеонов.

„Ако министър-председателя реши да си подаде оставката, аз няма да отида на колене и да го моля да не я подава – ще го приема, като негово решение. Каквото – такова, това е действителността”, уточни той.

Валери Симеонов добави, че Патриотични фронт все още не са взели решение, относно това дали да подкрепят взимането на външен дълг. „Ще вземем решение след като се запознаем с пълната информация. Вчера финансовият министър ни представи таблицата за външния дълг, но трябваше да го направи доста преди това. Има голям проблем с комуникацията”, коментира Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини