Румяна Арнаудова за арестите в КАТ-Габрово: Касае се за длъжностни и документни престъпления

Атаката срещу дизела е истерия и балон Обсъждат по-високи данъци и такси

Нов тест по български език и литература за седмокласниците от догодина

Труд Уикенд – един вестник за два дни Безгрижна неделя с чаровния 80-страничен брой на вестник "Труд"

Кражба на кабели остави без ток 1200 домакинства в Монтана

Нигяр Джафер: Назначаването на д-р Дечо Дечев за управител на НЗОК е приятна изненада

Системата спъва лечението на психично болните 70% от легловата база трябва да се преструктурира

Трима задържани при полицейска операция в КАТ-Габрово

Хърватската икономика отбелязала 10% ръст заради футбола

Сменяме касовите апарати до март 2019 г. Около 200 хил. търговци ще трябва да купят нови устройства

Излъчен е победител в конкурса за тикет система на София

САЩ евакуират стотици „бели каски“ от югозападна Сирия

Главният архитект на София Здравко Здравков: Никой няма резервирано паркомясто в центъра Предстои преобразяване около храма „Св. Александър Невски“, при Центална гара и в бункера на мавзолея

Лютеницата в детските градини по стандарт

ВСС търси европейски опит за противодействие на атаки през медиите

Отложиха разглеждането на ратификацията за новия заем

Депутатите отложиха разглеждането на спорната ратификация за нов външен заем за 16 млрд. лева, съобщи Фокус. Процедурното предложение бе отправено от председателя на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов. „Предлагам да се спре с първосигналното тълкуване, докато имаме възможност да получим становищата”, обясни той.

В изказване на обратно становище Георги Кадиев от БСП призова за продължаване на дебатите, тъй като в момента според него се извършва покупка и продажба на цели парламентарни групи. „Няма нужда от цяла седмица да ви купят. За 16 млрд. лева по една минута на милиард, трябва да гласуват срещу него, защото тези дългове ще ги плащат и нови деца”, посочи Кадиев, визирайки вчерашните срещи на финансовия министър Владислав Горанов с коалиционните партньори. „Ако трябва, ще се ходи на избори, по-добре така”, заключи той.

Предложението бе прието със 115 гласа „за”, 59 „против” и двама въздържали се и подкрепено от парламентарните групи на ГЕРБ, РБ, ПФ, БДЦ, АБВ.

При обявяване на гласуването, депутатите от левицата започнаха да скандират „оставка”, а председателя на парламента Цецка Цачева ги призова да напишат писмо с техните оставки и да ги входират в Народното събрание.

В процедура по прегласуване депутата от ДПС Йордан Цонев коментира, че от парламентарната група са се запознали със становищата на вносителите, въпреки че не са провели среща с министъра на финансите. „1 минута не ни е отделил министъра на финансите и имаме становище. Г-н Симеонов, един политик трябва и да чете, не само да говори глупости”, каза още Йордан Цонев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.