Блумбърг разкри как Владимир Путин купи Унгария

Постигната е договореност Унгария да прекрати подаването на природен газ към Украйна, съобщи „Блумбърг” като се позова на изказване на премиера Виктор Орбан.

Будапеща няма да подкрепи и инициативата на Европейския съюз за създаване на „Енергиен съюз” с мотива, че влизайки в него ще загуби суверенитета си.

Тези крачки на унгарското правителство, които са в разрез с общата европейска политика, очевидно са предизвикани от конкретни интереси, коментира „Блумбърг”. Какви са те, също е вече съвсем ясно - „Газпром” намалява цената за доставяния на Унгария природен газ до 260 долара за 1000 куб. метра, ще подпише несрещан досега в практиката на компанията краткосрочен договор, пише още „Блумбърг”.

Освен това, руската компания ще отмени за Будапеща и правилото „взимай или плащай”, което налага на всичките си клиенти, включително и България. Към това трябва да добавим и 10-те милиарда долара за изграждането на два нови атомни реактора в унгарски атомни централи, които Русия ще предостави на Орбан, коментира агенцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят