МВР получи автомобили от Международната организация по миграция (СНИМКИ)

Два случая на заушка в Търговищко Заболели са жени с имунизации

Радикално лява групировка стои зад бомбената атака срещу гръцка телевизия, твърдят разследващи

Европейците пият средно по 140 халби бира годишно

Премиерът Борисов: Новият участък от „Струма“ ще облекчи значително трафика по един от най-натоварените маршрути на Балканите

Цвета Караянчева връчи на доц. д-р Бони Петрунова наградата „Чудесата на България“ в категория „Археолог на годината“

Пак измамиха жена от Попово да даде пари на престъпници 2500 лв. оставила жертвата пред вратата си

В МВР се събира щаб във връзка с усложнената зимна обстановка

Изгоряха колите на двама ключови свидетели по „Суджукгейт“

Пожарникар ранен при гасене

Съвместно патрулиране от три европейски страни отново в Банско

С цветна програма бе открита Работилницата на Дядо Коледа в Благоевград

Вицепремиер и министър раздадоха подаръци на деца в Монтана

Социална кухня бе открита в двора на столичния храм „Св.Св. Кирил и Методий“ (СНИМКИ) Ще работи до Великден

Фалстарт на сайта за електронни винетки Недостъпна е формата за конвертиране от хартиен стикер

Гърция може да фалира през март без споразумение с кредиторите

Гърция ще може да плаща задълженията си без помощ от официалните си кредитори най-много до края на март. Страната вече е похарчила голяма част от валутните си резерви, съобщи агенция Ройтерс, като се позова на свой източник.

Атина води битка с партньорите си от еврозоната за бъдещето на програмата си за спасение, която изтича в края на февруари. Евентуален провал на преговорите изправя страната пред риск от банкрут. До момента не беше ясно колко време ще има Атина, преди държавната хазна да бъде изпразнена.

Без изплащането на транша от 7,2 млрд. евро за четвъртото тримесечие на 2014 г., ако не приключи последната проверка и оценка на тройката кредитори, запасите на държавата намаляват драстично, показват последните данни.

Конфронтацията на Атина с официалните ѝ партньори за продължаване на нейното кредитиране или премахване на меморандума не позволява досега да се извършва нормално финансиране на страната.

Източникът добавя, че страната е в състояние да погаси заем в размер на 1,5 млрд. евро към Международния валутен фонд (МВФ) в средата на март. Чувствителното намаляване на бюджетните приходи в началото на годината обаче увеличава натиска.

Според изпълнението на бюджета, публикуван от гръцкото финансово министерство, за януари приходите от данъци са били по-ниски от заложената цел с 1 млрд. евро, тъй като гърците масово са спрели да плащат данъци преди и след парламентарните избори от 25 януари, когато партията СИРИЗА взе властта.

Гръцкото правителство поиска от партньорите си в еврозоната да му бъде разрешено да издаде допълнителни лихвени държавни ценни книжа над тавана от 15 млрд. евро, които вече са на пазара, но това не бе одобрено.

Гръцката държава трябва да погаси също 800 млн. евро по плащания на лихви през април. Следващите големи плащания са през юли и август, когато тя ще трябва да погаси около 8 млрд. евро задължения, от които 6,5 млрд. евро към Европейската централна банка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.