По дело за скъсан пагон. Свидетел: Полицаите бяха със здрави униформи

“Както си вървяхме спокойно, изведнъж чух звук. Обърнах се и видях как трима униформени с жилетки просват приятеля ми Иван Цонев на земята и му слагат белезници. Александра Стоилова им извика да го оставят. Тогава един от тях й удари два шамара. После униформените ги отведоха в сградата на управлението. Забелязах, че и тримата бяха със здрави пагони.” Това разказа вчера Тодор Петров в Софийския районен съд.

Той бе разпитан като свидетел по делото за хулиганство срещу Иван Цонев и Александра Стоилова. Според прокуратурата на 15 септември 2013 г. Цонев счупил чистачка на полицейски бус, паркиран пред столичното Първо РПУ, ритал го и опитал да удари с изкъртената чистачка старши полицай Кристиян Стоянов. Александра пък отговаря, че е обиждала полицая и му скъсала пагона.

Двамата подсъдими от първия ден отричат обвиненията. Твърдят и че пагонът на полицая не е бил скъсан. По-късно предаването „Господари на ефира” излъчи кадри от охранителна камера в Първо РПУ, от които е видно, че при задържането на Иван и Александра пагонът на полицая Стоянов е на мястото си.

Вчера свидетелят Петров заяви, че приятелите му изобщо не са буйствали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право