Съдът върна Габриела Медарова в ареста "Искам при родителите ми, да се лекувам и да уча", примоли се 21-годишната танцьорка

Красимир Каракачанов: Интеграцията на страните от Западните Балкани в ЕС и НАТО ще осигури траен мир, стабилност и просперитет за всички държави от региона

Вижте какво ще решава Министерски съвет на 23 май 2018 г.

17 училища и забавачки обновяват в София това лято Психолози помагат на учители и родители с нов проект на Столична община

МРРБ и АПИ отказаха да предявяват граждански искове срещу бившия шеф на пътната агенция Лазар Лазаров

Шофьор на лек автомобил е пострадал тежко след като е катастрофирал с два автобуса, превозващи деца край село Антон

Стоичков: В казармата исках да напусна България

Нина Добрев: Обичам те, мамо, до луната и обратно Звездата сподели множество фотографии, на които е заедно с майка си

„Росатом“ обяви, че ще участва в търга за строителството на АЕЦ „Белене“

САЩ вдигнаха митата за китайската стомана, внасяна през Виетнам

Кампания “Селфи с книгата, която чета” стартира в Търново Близо 60% от българските мъже не са прочели нито една книга през изминалата година, а при жените този процент е 42.2%

Мотофреза размаза мъж насред село

Германия бави предаването на наш наркопласьор

Задържаха двама телефонни измамници в Силистра

Николина Ангелкова: Българските услуги в СПА туризма са на много високо ниво, дестинациите са с потенциал да ги доразвият

6,5 години затвор за служителка на ТЕЛК за измами и 15 000 лв. подкупи

Кметът на София Йорданка Фандъкова, министрите Николай Нанков, Томислав Дончев и Нено Димов обсъдиха инвестициите във ВиК сектора на форум в София.

Ефективна присъда от 6,5 години затвор при първоначален строг режим и глоба от 10 000 лв. отнесе служителката на ТЕЛК Славка Петкова, която бе призната за виновна от Пловдивския окръжен съд за измами с инвалиди и вземане на 15 000 лв. подкупи.

С условни присъди се разминаха други трима подсъдими – Милена Куцева получи 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и 2500 лв. глоба, съпругът й Димитър Ройнов бе осъден на 1 година условно и 1300 лв. глоба, а Цветанка Огурялова се отърва с 9 месеца условно и 100 лв. глоба.

Славка Петкова е призната за виновна в това, че в периода от 1 юли до 31 декември 2010 г. в качеството си на длъжностно лице – член на ТЕЛК, тя е поискала и подкупи в общ размер на 18 800 лв. – по 200 лв. за 94 души, за извършване на медицинска експертиза на работоспособността на въпросните лица.

Лекарката от пети състав на ТЕЛК обаче получила от Милена Куцева 15 000 лв. – по 200 лв. за 75 лица, за да им впише в документите по-висок процент нетрудоспособност.

Освен за 6 години и половина зад решетките в Сливенския женски затвор и глоба от 10 000 лв. Славка Петкова е лишена за срок от 9,5 години от правото да заема държавна длъжност и упражнява дейност във връзка с освидетелстване работоспособността на лица.

Милена Куцева-Ройнова пък е призната от Пловдивския окръжен съд за това, че в съучастие със съпруга си Димитър Ройнов е дала 16 200 лв. подкуп на длъжностни лица от ТЕЛК в периода от 1 юли до 31 декември 2010 г. Димитър Ройнов е осъден като подбудител и помагач на съпругата си чрез набиране на пациенти за освидетелстване пред ТЕЛК, събиране на парични суми, водене на списък и приемане на документи. Д-р Цветанка Огорялкова е призната за виновна в това, че в периода от 26 октомври 2009 г. до 28 февруари 2011 г. като лекар – ендокринолог в Многопрофилна транспортна болница – Пловдив и ДКЦ-1, е посочила фиктивни медицински прегледи и издадени епикризи и амбулаторни листове срещу подкуп размер на 130 лв. и е снабдявала различни лица с лъжливи свидетелства за състоянието на здравето им – епикриза и амбулаторни листове.
Присъдите подлежат на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд-Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.