36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте посещението на Бойко Борисов в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Александър Вучич: Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа

„Зелените“ пак лъжат, този път за „Корал“ Няма защитени растителни видове в имота край плажа, собственост на испански мега инвеститор

Алексис Ципрас: Когато говорим за Западните Балкани става дума за Европа

Разпределят парите от продажбата на Общинска банка

Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния: Уверявам Бойко Борисов в нашата подкрепа за постигане на целите на Българското председателство

Бойко Борисов: Горд съм с политическия елит на Балканите Вучич слуша българския премиер без преводач

Даяджии прибирали до 600 евро от фирми Над 11 инспектори арестувани по подозрение за рекет, преценяват колко ще обвинят

Джамбазки за двойния стандарт при храните: Когато фактите говорят, брюкселските лицемери и българските им микрофони мълчат

Чрез камбанен звън бе изпълнена песен на Авичи в негова памет

Съперничка топи разликата с Ердоган

КЕВР без право на глас по сделката с ЧЕЗ Депутатите се отказаха да увеличат правомощията на регулатора

Велико Търново увеличи населението си с 1000 души за година

Лукарски: Размразихме 83 млн. лв. за Технопарка в София

Китайците имат силен интерес от индустриална зона „Тракия”. Там основната инвестиция е логистична. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на отчитане на резултати от 100-те дни на управление.

Министърът на икономиката очерта основните аспекти, по които се работи за насърчаване на инвестициите в страната. Направили сме всичко възможно да бъдат размразени 83-те млн. лв. необходими за изграждане на Технопаркът в София, обяви той. Той отбеляза, че 2014 г. е била нулева за приватизацията. В тази връзка Лукарски изтъкна, че се работи за изготвянето на план за приватизирането на държавни дялове в предприятия и дружества.

Той спомена, че ще бъдат приватизирани дяловете на Пловдивския панаир, на Фондовата борса и на музикално дружество “Орфей”. Екипът ми работи за насърчаване на иновативните производства, увери той. Божидар Лукарски припомни, че в началото на седмицата е била проведена бизнес среща в Монтана, тъй като това е един от най-слабо развитите региони в страната. Той увери, че се търсят начини и средства за увеличаване на инвестициите към северозападните региони на България.

Той подчерта, че има интерес от Пакистан, заявен лично от посланика, както и от пакистански фирми и държави към индустриалната зона в Бургас, която е част от дружеството на Министерство на икономиката. По думите му, има доста сериозен интерес за инвестиции за високо технологични производства, както и към бизнеса на ИТ компаниите. „Има интерес и към индустриална зона Видин и индустриалната свободна зона в Русе относно производството на авточасти и товарни автомобили”, обяви още Лукарски.

Стартирахме подготовка за обявяване на първата процедура по ОП “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г., а именно подобряване на производствения капацитет на малки и средни предприятия, което ще се случи през март тази година. Това каза още министърът на икономиката Божидар Лукарски.

“Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 150 млн. лева. В нея са предвидени допълнителни стимули за инвестициите в региони с безработица над средната”, подчерта Лукарски.

Той припомни, че е имало среща във връзка със Северозападна България и безработицата там.

“Предвижда се такива проекти да бъдат разглеждани като приоритетни и евентуално да бъде присъждано по тази причина допълнително точкуване при оценката на проектите”, каза още министърът на икономиката.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.