Лиляна Павлова: 120 хил.лв. струва възстановяването на водопровода „Китка –Варна“ до момента

За седмица ВиК – Варна отстрани най-голямата авария в историята си, водата до 24 населени места е в пълен капацитет и с нужните качества, заяви регионалният министър, съобщават от пресцентъра на министерството.

Отстранихме най-мащабната авария в историята на ВиК – Варна и водопроводът „Китка –Варна“ вече работи с пълен капацитет . Това каза в интервю за радио „Варна“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Министърът уточни, че свлачището, прекъснало водопровода, е било огромно. Тя даде много добра оценка за реакцията на водното дружество. „Реакцията на ВиК – Варна за справяне с аварията беше изключително добра и навременна. Екипите се справиха и буквално, работейки в денонощен режим, успяха да направят всичко необходимо максимално бързо да бъде възстановено водоподаването, защото 24 населени места в 6 общини бяха без вода“, обясни министър Павлова.

Стойността на аварийно-възстановителните дейности към момента се изчисляват на 120 хил.лв. По думите на министъра обаче сумата ще нарасне, тъй като предстои ВиК – Варна да предприеме мерки за укрепване на активизираната земна маса, за да се предотвратят подобни тежки инциденти в бъдеще. Приоритетно е било възстановяването на водопровода, укрепителните дейности предстоят.

Министър Павлова увери, че по данни от направените изследвания, водата в ремонтирания водопровод е чиста и отговаря на всички изисквания за консумация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини