ЦСКА и „Левски“ в единен фронт

ЦСКА и „Левски" се обединиха в обща мисия. Очаква се в петък двата гранда на родния футбол да излязат с обща декларация, в която ще пише: „Бойкотираме „А" група!" Тя трябва да бъде парафирана от двамата изпълнителни директори Александър Тодоров и Константин Баждеков, а в преговорите са участвали често конфронтиралите се на „синьо-червената" фронтова линия собственици Тодор Батков и Александър Томов.

Бойкотът няма да е на сегашното първенство, а трябва да започне от лятото. Причината за недоволството е разпределението на парите от телевизионните права. ЦСКА и „Левски" претендират, че генерират най-висок зрителски интерес и съответно трябва да получат най-голям дял от парите. А сумите за тв покритието на българския футбол са гарантирани от големия им конкурент Кирил Домусчиев, собственика на „Лудогорец". При награждаването за играч на годината той отсече, че неговият тим вече се гледа повече и от „Левски", и от ЦСКА. И направо взриви с недоволство социалните мрежи, които явно дадоха сила на „сини" и „червени" да консолидират позицията си.

Батков каза, че реалните отчитания на тв аудиторията за мачовете на „Левски" и ЦСКА многократно изпреварват срещите на останалите отбори. И добави - иска реални измервания. Батков призова да не се сравняват мачове от „А" група с тези от Шампионска лига. Адвокатът очевидно визираше интереса към участието на „Лудогорец" в турнира на милионерите през есента.

ЦСКА и „Левски" се позовават на испанския модел, където „Барселона" и „Реал" договарят отделно пая от телевизионните права. И получават с пъти повече от останалите, независимо от класирането. Въпросът е дали грандовете ще останат достатъчно твърди в позицията си през лятото, или всичко ще е само рекламен фойерверк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ