Орбан: Бъдещето на Европа зависи от отношенията й с Русия

Премиерът на Унгария Виктор Орбан смята, че бъдещето на Европа зависи от отношенията й с Русия, поради което самото поставяне на въпроса за изолиране на Русия от икономическо сътрудничество следва да бъде отхвърлено, предаде РИА Новости.

„Има хора, които смятат, че Русия трябва да бъде изолирана от икономическите отношения с Европа. Те поставят въпроса така, че трябва да се избира между европейското единство и Русия. Но на лош въпрос може да се даде единствено лош отговор. В такива случаи следва да се отхвърли самият въпрос“, каза унгарският премиер в интервю за вестник „Коммерсант“.

По думите му, когато европейците решават въпроса за сътрудничеството с Русия, това в същността си е решение за бъдещето на самата Европа. „Не искам да живея в такава Европа, която води към нова Студена война с Русия, която прави от европейците врагове на Русия“, каза Орбан.

Той се изказа в подкрепа на руската инициатива за сътрудничество в сферата на икономиката и свободната търговия между ЕС и Евразийския съюз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия