Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

1000 лева глоба за общ боклук в цветните контейнери в Хасково

С глоба от 300 до 1000 лв. е заплашен всеки, които изхвърля битови отпадъци в съдовете за разделно събиране в Хасково. Санкцията ще се налага и на тези, които изхвърлят в контейнерите батерии, GSM, излязло от употреба електрическо оборудване, автомобилни гуми и др. Това предвижда новата наредба за управление на отпадъците, която ще разгледа Общинският съвет на предстоящото си заседание, съобщава “Хасковска Марица”.

Наредбата е заради промени в законодателството, а дали тя ще сложи край на безобразията с контейнерите за смет и ще направи по-чиста средата, в която живеем, времето ще покаже. Бобрите за разделно събиране в кв. “Орфей” масово са пълни с друга смет. Това, освен че затруднява фирмата по чистота, прави невъзможно и оползотворяването на отпадъците. Дори заключените капаци на цветните контейнери не пречат те да бъдат пълнени с всевъзможна смет, вместо с хартия, стъкло и пластмаса.
В наредбата са предвидени глоби за собствениците на излезли от употреба автомобили, които не са предадени на специализирани места, както и ако колите бъдат дадени на хора, които нямат лиценз за това.

Кметът на общината трябва да осигури площадка за безвъзмездно предавана на разделно събрани от домакинствата отпадъци. Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване може да се върне в магазините безплатно при покупка на ново, вместо да задръства стълбища и мазета в жилищните сгради. Също безплатно в търговски обекти могат да се предадат малки машинки, GSM и др. до 25 см, без да се купува нещо подобно. И сега в магазините за телефони има съдове, в които да се оставят. Количеството на предадените в сравнение с новозакупените обаче е повече от скромно, споделиха търговци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.