Вижте предстоящите събития в НДК

23 ФЕВРУАРИ – 1 МАРТ 2015

На 24 февруари (вторник), от 11:00 часа в зала „Мати – Д” (над кино „Люмиер”) ще се проведе пресконференция по повод 19-я международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2015. Тази година фестивалът е посветен на 100-годишнината на българското кино и на признанието на ЮНЕСКО София да бъде един от петте световни града на киното. На пресконференцията ще станат ясни: пълната програма на фестивала, международните гости, съорганизаторите и спонсорите. Специално участие в пресконференцията ще вземе Мирослав Боршош, изпълнителен директор на Националния дворец на културата, който е традиционен домакин и съорганизатор на фестивала.

На 25 февруари (сряда), от 14:00 часа на тържествена церемония в зала 8 на НДК ще бъде връчена наградата „Българка на годината – 2014”. Това е шестото подред отличие на организаторите от „Държавна агенция за българите в чужбина” и е под патронажа на вицепремиера Меглена Кунева. Инициативата цели да насочи вниманието на обществото към българските жени в чужбина, които заслужават признание и подкрепа в усилията им за отстояване на българската духовност и култура.

В сряда (25 февруари) ще можем да станем съпричастни с благотворителния спектакъл на ансамбъл „Българе”. Събитието е под надслов „Артисти подкрепят артисти” и ще се играе в зала 1 на НДК от 19:00 часа. Инициативата е съвместен проект на Националния дворец на културата и Национална импресарска мрежа "Българе" за подпомагане завършването на новия спектакъл "Осмото чудо". В над двучасовата програма ще вземат участие НФА "Българе", Албена Вескова, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Влади Въргала, триото български тенори "Уникалните гласове", трио "Сопрано", квартет "Интро", рок група "Рока Рола", певицата Цветелина, хумористите Димитър Туджаров - Шкумбата, Звезделин Минков и Крум Крумов, дуото Крис и Велин и други приятели на НФА "Българе".

Отново в сряда (25 февруари) от 18:30 часа в зала 7 на НДК ще се проведе юбилейна вечер в памет на Дамян Дамянов. Във връзка с 80-годишнината от рождението на поета Народно читалище ”Д-р Петър Берон 1926 г.”, в партньорство с Националния дворец на културата и Съюза на българските писатели, организира спектакъла ”ОБИЧАМ ТЕ, ЖИВОТ!”, по време на който ще прозвучат негови емблематични стихове в изпълнение на актьорите Искра Радева и Ириней Константинов. За великия български поет ще си спомнят поетът Найден Вълчев и председателят на СБП Боян Ангелов.

В спектакъла ще вземат участие още композитора Хайгашод Агасян и младата певица Неделяна Христова. Изненада за публиката ще бъде специално изработената мултимедийна програма съпровождаща спектакъла,включваща, документални кадри от живота на Дамян П. Дамянов и специално предоставени от Лили Иванова клипове на песни в нейно изпълнение и по негови стихове. Водещ на вечерта е Надежда Захариева.

На 28 февруари (събота) ще се проведе редовен конгрес на БЗНС. Събитието ще е в зала 3 от 11:00 часа.

Любителите на изобразителното изкуство ще могат да се насладят на изложбата на художника Георги Баев в Арт галерията на НДК още една седмица. От няколко месеца галерията на Двореца вече има нов външен вход (А4 изток) откъм Моста на влюбените.

СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ

Отвово в четвъртък, този път в София Лайв Клуб, от 20:00 часа ще забият Арлина и Орлин от група „Станиоли” с техния проект „Акустично и лирично”.

Петъчната нощ ще продължи точно в 23:00 часа с концерт на TRI O FIVE & PREYAH LIVE. Купонът ще бъде подкрепен от диджеите MARTEN & WahTony. Мястото е София Лайв Клуб.

ЗАЛА „РУБАЯТ”

Началото на седмицата ще започне с моноспектакъла на Мариан Вълев – „ВИП”, който ще бъде представен в зала „Рубаят” в понеделник (23 февруари) от 19.00 часа. „ВИП“ комбинира таланта на Мариан Вълев и драматургията на Ерик Богосян по-възможно най-сполучлив начин. За първи път в кариерата си Мариан Вълев участва в моноспектакъл. Актьорът се изправя сам на сцената и приканва публиката да се впусне в приключението, на което отвежда интересния текст. Входът за събитието е 20 лв.

В сряда вечер (25 февруари), от 21:00 часа в зала „Рубаят” ще има руска вечер с група „Грамофон”. Името на групата идва от първите руски песни, които музикантите са научили от грамофонни плочи. В репертоара си те имат над 400 руски песни в различни жанрове.

STUDIO 5

В понеделник (23 февруари) в Studio 5 ще стартира „Първи комедиен фестивал”. Първите две части са от 16:30 часа, а третата - от 19:15 часа.

В сряда от 18.30 часа в „Студиото” ще гледаме новия моноспектакъл на Георги Мамалев – „Какво става?”.

Вече 3 години моноспектакълът се играе в пълни зали в цяла България. Точно 7 са образите, в които големият актьор се преобразява, всеки от тях носещ специфичен колорит. Сценарий: Весел Цанков и Георги Мамалев, режисура: Владлен Александров, музикална картина: Александър Младенов, мултимедия и фотография: Божидар Марков, художник: Елена Иванова

Четвъртък (26 февруари) от 22:00 часа в Studio 5 можем да чуем акустичен концерт на група Bendida.

На следващия ден (27 февруари) от 19:00 часа Studio 5 ще се превърне в последната спирка от зимното турне на Живко Петров Трио - Winter Tour 2015 г. Ще имате възможността да се насладите, както на емблематичните пиеси на триото, част от проектите ’’Understandable’’ и ’’It’s a Dream’’, така и на произведения от предстоящия , втори студиен албум на групата – ’’Between the Worlds’’, преди представянето му на турне в Канада през април 2015.

Съботната вечер на 28-ми февруари, точно в 18:30 ч, Studio 5 посреща отново единствения и неповторим Николай Урумов с неговия, спектакъл „За секса, политиката и други проЗташки неща”. По безкрайно актуални теми, в него ще можем да видим пикантната страна на сексуалния и политически живот на съвременния българин.

Иван Кирков и Васил Ножаров ще ви скъсат от смях с тяхното Stand Up Comedy Show на 1-ви март (неделя) от 21: 30 ч. в Studio 5.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл