На 25 юни 2018 да почерпят

Като на кино дойде Megane RS Най-бързият модел на Renault завива с четирите колела

Трансферът на Недялков – буря в чаша вода

Да твориш цветя от вафлена хартия Майсторката Петя Шмарова провежда обучения във Великобритания, Белгия, Сингапур

По-смъртоносно от болестите и войните

Принц Уилям пристигна в Йордания

Бесарабски младежи възраждат историята с народни носии Вадят грижливо пазените дрехи от сандъците на бабите

7 задържани след сблъсъците в Ботевград

Иван Лечев пред “Труд”: Смених алкохола с домашна ракия Не ми се иска синът ми да стане музикант

Райън Гослинг играе Нийл Армстронг Режисьор е Деймиън Шазел

Изобилие от събития съпътства най-очаквания музикален фестивал – “Francofolies.Blagoevgrad”

Япония и Сенегал не се биха в трилър с 4 гола

Бежански лагери извън ЕС иска Борисов България е против позицията на Европа за връщане на преселници в държавите на първа регистрация

Премиерът Борисов: България получи поздравления за активната работа по въпроса с миграцията

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 25 юни 2018

Баба на 88 години уцели крадец с брадва, подгони го

Храбра пенсионерка подгони апаши с малка брадвичка и спаси бакалията в село Руен от грабеж. Екшънът се разиграл в сряда около 2 часа сутринта, научи “Марица” от местни жители. 88-годишната Иванка Шопова, чиято къща е близо до магазинчето, чула автомобил да буботи на улицата. Когато излязла, бабата забелязала двама мъже да разбиват дограмата на бакалията. Шопова се върнала в спалнята, измъкнала изпод леглото малка брадвичка и смело тръгнала да търси сметка на апашите.

Когато забелязали въоръжената баба, крадците си плюли на петите. Ядосана баба Иванка ги последвала, но не могла да ги стигне и метнала брадвичката по тях. От пет метра тя успяла да улучи единия в рамото. Не го порязала, но той се олюлял за миг, след това се окопитил и продължил в луд бяг. Виковете в нощта разбудили съседите на Шопова. Хора от вилната зона се юрнали след крадците, но не успели да ги хванат. На място пристигнала полиция, която извършила оглед. Според жители на селото от магазина липсвала дебитна карта.

88-годишната Иванка живее от години във вилната зона на Куклен. Заради зачестили кражби и влизания на апаши в дворовете жената се снабдила с малка брадвичка. Комшиите също са въоръжени и готвят опълчение срещу апашите. Вчера в селото всички разказваха за храбрата си съседка и се кълняха, че върнат ли се апашите, ще ги линчуват. Магазинът в селото е единственото място, откъдето възрастните жители на вилната зона над Куклен се снабдяват с хляб и най-необходимото за преживяване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.