Димитър Йосифов пее “Марина, Марина” в концерта “Медитеранео”

Царят на италианския шлагер у нас - Димитър Йосифов, е специален гост на Оперетата довечера. Той ще участва в 6-ото представяне на “Медитеранео” в Националния музикален театър “Стефан Македонски”. Най-възрастният действащ български естраден певец навърши преди седмица 80 г. В програмата са включени два от неговите емблематични шлагера “Марина, Марина” и “Бела Белинда”. Втората песен е посветена на дъщеричката на Йосифов - Добрина. Добрина Икономова е от звездите на Оперетата и тази вечер ще пее на една сцена с баща си.

Димитър Йосифов е продал над 5 милиона грамофонни плочи със свои записи. Той има почетен диплом за “посланик на италианската песен” от Сан Ремо и златна значка за заслуги към италианската култура, връчена му от президента Чампи.

“Поканих Димитър Йосифов за наш специален гост, защото едва ли има друг български певец, който да е толкова свързан с италианската песен и като изпълнител, и като неин популяризатор”, казва режисьорът на концерта и директор на Музикалния театър - Марио Николов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура