4 стотинки струва една "горановка"

4 стотинки излязло отпечатването на всяка една от бутафорните банкноти с 10 хиляди лева "номинал" с лика на финансовия министър Владислав Горанов - така нар. "горановки", сподели вчера общинският лидер на БСП в Кюстендил Катя Янчева.

Идеята да се протестира срещу срещу заробването по прогнозата на левицата на България с нови 16 милиарда лева външен дълг с "горановки" се родила тъкмо в червения щаб в Кюстендил. Първоначално са отпечатани 3 хил. бр. тираж, раздаден на участниците в националния митинг пред НС в сряда. Сега се поръчва нова "емисия" от 50 хил. бройки, за да се раздадат на многото желаещи да си вземат уникалната банкнота.

"Хората искат да я притежават, някои дори на майтап искали да плащат с "горановки" в магазините. Тези "пари" стават все по-ценни", усмихва се лидерката на кюстендилските социалисти.

Самото отпечатване е поръчано при местен компютърен дизайнер с прякор Хакера. Всеки можел да си я изпринтира на личния компютър - на обикновена хартия, което вече се правело, казаха в местния БСП щаб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини