С отровен салам морят кучета в Шумен

Късчета салам, в който е поставен бял прах, мори скитащи кучета в района на болницата в Шумен. В четвъртък към 21 часа мъж, който разхождал домашното си куче, открил съмнителната кучешка радост. Наблизо имало мъртъв гълъб. Веднага са алармирани природозащитници, а те подали сигнал до полицията. Примамката е иззета, по случая е образувана преписка и е уведомена прокуратурата, съобщиха от полицейския пресцентър.

Това е втори случай за седмицата. Във вторник четири улични кучета бяха открити мъртви на ул."Васил Априлов" и наоколо. Едно от тях агонизирало пред очите на шуменци, чакащи на автобусна спирка. Има погинали котки и птици. Кучетата са прибрани за аутопсия в приюта.

Повече от сигурно е, че гневен на уличните кучета решава по свой начин проблема с тях. От отровните примамки обаче, могат да пострадат деца и домашни любимци.

В Шумен действа приют за кучета, в който са настанени 400 бездомни. Принципът е хвани-кастрирай и пусни, само най-злонравните остават затворени. Приютът се издържа от общината и Немско-българско дружество за защита на животните. За тази година кметството вече е обявило поръчка за покупката на гранули за 40 000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони