Десети годишни награди на “Правен свят” и Международен правен център (ILAC)

Работник загина, след като бе затиснат от дърво

Откраднаха линейка в Пловдив

Издирват крадци на кабел на БТК

Задържаха апаши задигнали метални части от предприятие в Горна Оряховица

Пламен Георгиев: Предали сме информация и за други лица, изнудвани по случая „Младост“

Парламентът попълни състава на Антикорупционния орган

Висок волтаж за пистови гонки Seat показа първия си изцяло електрифициран модел

БСП поиска извинение от председателя на НС “заради спекулации” Извинявам се, но не може да ме обвинят в некомпетентност, заяви Караянчева

Обявяваме доходите си от студентски бригади

Нов трус от 3,9 по Рихтер в Румъния

Катастрофа затвори пътя София – Варна край Ловеч

Желяз Андреев: Настроени сме позитивно, но се готвим и за най-лошите варианти

Какво говорят по секс телефона за алкохолици

Лидерите на Северна и Южна Корея ще се срещнат на военната линия между страните

Горанов: Да се въведе регистър в БНБ с информация за това къде и колко сметки има всеки гражданин

Предлагам да се мисли за решение от типа всички банкови сметки на всички български граждани и предложена от правителството подобна законодателна инициатива да се създаде в БНБ по аналог на кредитния регистър-регистър на всички банкови сметки, без индивидуализация на размера, защото това е банкова тайна. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на парламентарен контрол относно действията на българските финансови институции срещу укриване на доходи на български граждани в чужди банки.

„Всеки български гражданин, който има банкова сметка, тя да става известна автоматично и бързо на всички правораздавателни органи и на всички органи, които се занимават със събирането на приходите у нас. Да се създаде централизиран регистър в БНБ с информация за това всеки български гражданин в кои банки и колко банкови сметки има”, предложи Горанов.

По думите му понастоящем при една процедура, свързана с пране на пари или други нарушение, българските служби изпращат запитване до всички български банки, а процесът тече с месеци и дотогава информацията може да е безполезна. „За времето между подаването на искане за информация и получаването й, трябва да се изменят съществени обществени обстоятелства. Затова обмислям сериозно и ще предложа законодателни промени, които да въведат по аналог на централния кредитен регистър – централен регистър в БНБ с информация за това всеки български гражданин къде и колко броя сметки има”, подчерта министърът.

Владислав Горанов съобщи още, че българското правителство и МФ не са се отказали от кандидатстване в Европейския банков съюз. „Напротив, това остава един от основните приоритети”, каза още Горанов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.