В парламента Манолова разказва виц: Санирането щяло да почне от блока на...реформаторите

По предложение на ГЕРБ и Реформаторския блок, Народното събрание подкрепи правителствената програма за санирането на панелните блокове, съобщи bTV.

Левицата поиска до края на месеца кабинетът да внесе нова програма, която да съдържа оценка на целия сграден фонд, източниците и формите на финансиране и въвеждане на граждански контрол при санирането, но предложението й не беше прието.

„Опозицията е в паника, защото за първи път някое правителство ще направи нещо за хората, ама точно за хората, а не да им обяснява, че го прави за хората, а да е някаква държавна политика”, заяви Делян Добрев от ГЕРБ.

Министър Томислав Дончев определи дебата като „безплатна реклама за санирането, под формата на драматизацията, тъй като голяма част от въпросите са лишени от смисъл”. „Не може да си позволим една година преди изборите да не се случва нищо, защото някой щял да коментира какъв ще е политическият ефект", посочи той.

„Пътят към ада, знаете, че е осеян с добри намерения и всички тук сме с добри намерения, но ако продължаваме по този начин от лявата страна политическата сила с хъс да работят да не се случи санирането и вие да продължавате да нарушавате законите, някой ден ще говорим, че пътят към ада е саниран с добри намерения”, заяви Рамадан Аталай от ДПС.

Магдалена Ташева от „Атака” за пореден път призова гражданите да не се сдружават, защото има риск да загубят жилищата си, а независимият Велизар Енчев посочи, че използването на парите от данъците на всички граждани за ремонт на апартаментите само на част от тях „плаче за Конституционния съд”.

Мая Манолова обясни ситуацията чрез виц: Разясняват Бойко Борисов и Лиляна Павлова за санирането в един софийски квартал. Гражданите слушат на онези събрания, които депутатите редовно организирате между четири блока, и един гражданин пита: "Извинявайте, разбрах всичко, но, господин премиер, не разбрах от кой блок ще започнете". И Бойко Борисов му каза: "Ама нищо не си разбрал, разбира се, че ще започнем от Реформаторския блок". Очевидно и фирмите около РБ са се включили в действието "Санирай и спонсорирай".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини