Делото "Октопод" тръгва отново, новият съдия е Атанас Атанасов

Съдия Атанас Атанасов поема делото "Октопод". Той е избран днес в 13.34 часа чрез компютърната система. Така процесът ще трябва да започне отначало.

От пресцентъра на Софийски градски съд (СГС) уведомиха, че заради решението на ВСС, с което временно е отстранена от длъжност съдията - докладчик Румяна Ченалова, е изпратено искане за становище от ВКС дали да бъде преустановен ходът на делото, или то да бъде преразпределено на принципа на случаен подбор. В искането е бил изложен и фактът, че по делото е постъпила молба от подсъдимия Цеко Йорданов, която не може да бъде разгледана в отсъствието на законен съдебен състав.

"На 19.02.2015 г. след съобразяване становището на ВКС и след задълбочена преценка на фактите, свързани с въпросите за разглеждане на цитираното производство, зам.-председателят на СГС и ръководител на Наказателно отделение Петя Крънчева издаде мотивирана заповед, делото да бъде преразпределено за разглеждане от друг състав, въз основа на принципа на случаен подбор чрез електронната система", казват от съда.

От там посочват, че състава на съдиите, участващи в разпределението са изключени тези, които са разглеждали други обвързани производства. От системата предварително била изключена и съдия Владимира Янева, която на 19.02.2015 бе временно отстранена от длъжност с решение на ВСС. На 20.02.2015 г. в 13.34 часа компютърната система избра за съдия-докладчик по делото Атанас Атанасов.

Целия текст вижте ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини