Роналдо като учебник по география

Един от рекордите на Кристиано Роналдо може да послужи като кратък учебник по география. С попадението си срещу „Шалке" за 2:0 на „Реал" в сряда трикратният носител на „Златната топка" вече има рекордните 35 гола в елиминации на Шампионската лига, където общата му кота е 76. Вкарал ги е в 7 различни държави и в общо 11 града от 2007 година насам за „Манчестър Юнайтед" и „кралете".

Серията на Роналдо стартира срещу „Рома" през 2008 година, а през същия сезон продължи с гол с глава срещу „Челси" във финала на Шампионската лига в Москва, спечелен впоследствие след дузпи от „Юнайтед". Градовете, които са виждали попадение на КР7 в елиминации на турнира са Мадрид (13), Манчестър (6), Лондон (3), Гелзенкирхен (3), Москва (2), Мюнхен (2), Истанбул (2), Дортмунд (1), Лисабон (1) и Порто (1).

Миналата година Роналдо направи истински наказателен тур срещу Германия. Първо заби 4 пъти на „Шалке" за общ резултат 9:2. После вкара на „Борусия" (Дортмунд) веднъж за 3:0 в първия мач и завърши с 2 попадения срещу Байерн в Мюнхен за 4:0.

С последния си гол в Гелзенкирхен в сряда Роналдо постави и друг рекорд - разписва се в 12-и пореден мач от Шампионската лига като гост. Освен това той е първият футболист, играл при 28 победи на тима си в елиминации в турнира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят