Ивана с награда от Българския червен кръст

Певицата Ивана бе отличена първа днес сред редицата известни личности, включили се в кампанията " SOS! Час внимание!", насочена към самотните възрастни хора по селата, предаде БГНЕС.

Съвместната инициатива на БЧК - Пловдив и Трафик СОТ разнообрази самотата на хиляда възрастни хора в Пловдивско. Директорът на БЧК- Пловдив Таня Георгиева връчи днес плакети с надпис "SOS! Човек!" на доброволците, които отделиха от личното си време, за да посетят възрастните самотни хора, да разговарят с тях, да чуят какво им тежи най- много. Ивана, оказа се, помага на мнозина и извън програмата. Според известната певица, всяка среща е различна.

Има възрастни хора, на чийто дух може да завидиш, те зареждат. Има и такива, на които пенсията стига, за да живеят горе-долу добре, не се оплакват от немотия, но са останали сами - близките им са починали, децата им са в чужбина, няма кой да им отвори вратата, няма кой да им каже една добра дума. За тях най- страшното нещо е самотата. Наградите днес бяха връчени по време на Областното отчетно събрание на БЧК- Пловдив в присъствието на Христо Григоров, председател на Българския червен кръст.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица