Елитът ни бойкотира празника на Русия

Единствено лидерът на БСП Михаил Миков от топелита на държавата дойде на приема в руското посолство по случай празника - Деня на защитника на Отечеството. Миков остана не повече от половин час в посолството.

Нямаше нито един представител на българското правителство или на наши дипломати. Огромният салон, които на предишни приеми се препълваше, сега беше полупразен.

На приема дойде и бившият премиер Пламен Орешарски със съпругата си Елка. Той категорично отказа да коментира пред „Труд” скандала с разработката „Червей”. Именно по време на неговото управление службите са прилагали нерегламентирано специални разузнавателни средства, за които в момента тече прокурорска проверка и се очаква да бъдат повдигнати обвинения.

В по-голяма част от времето на приема Орешарски разговаряше с бившия финансов министър от правителството „Сакскубургготски” Милен Велчев.

На приема присъстваха още шефът на служба „Военна информация” Веселин Иванов и началникът на Военна полиция бригаден ген. Борислав Сертови командира на Сухопътни войски ген.-майор Андрей Боцев.

На тържеството дойдоха и двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров. Александров, който е представител за България на руската компания РСК „МиГ” сподели, че до дни се очаква в страната ни да пристигнат представители на фирмата, за да започнат преговори с Министерството на отбраната за ремонта и възстановяване на летателната годност на част от българските изтребители МиГ-29.

На приема присъстваха единствено посланиците на Израел и Турция.

Атракцията на вечерта беше естрадният изпълнител Бисер Киров, който се снимаше с възрастни руски дами.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия