Росен Янков: "Дякон Левски" е роден от целувката на Орлов мост

Журналистът от "168 часа" и автор на книгата "Предателите на Левски" Росен Янков хвърли поредната скандална версия за филма "Дякон Левски" пред Нова телевизия. Според него лентата на Максим Генчев е "родена" от целувката между Лютви Местан и Сергей Станишев на Орлов мост. Той подкрепи странната си теза, с обяснението си, че спонсор на филма е пластичният хирург Златина Филипова, чийто син има роля в него. А тя работи в Абу Даби.

"Спонсориран е с пари от Близкия Изток и това не е случайно. Дяконът трябва да бъде принизен. Това е един турски възглед. Ако бях турчин, щях да го харесам. Този филм е правен за турците в България", каза още Росен Янков.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също изрази възмущението си от филма. "Някакъв англичанин обикаля през цялото време и търси артефакти, а той всъщност е предзактелятна Левски. Димитър Общи е представен като олигофрен с македонски диалект, а той е от Косово, където не говорят на такъв диалект", избухна войводата в студиото. Той поиска Левски да влезе осезаемо в учебниците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини