Шестима ранени при катастрофа по пътя Русе - Бяла

Шестима души бяха ранени при тежка катастрофа по пътя Русе-Бяла, в участъка край село Волово, съобщиха от полицията. Около 9 ч. сутринта в събота софийски автомобил "Мерцедес" с трима души се блъска челно в "Ауди" с русенска регистрация, в който пътуват също трима човека. Четири линейни на Центъра за спешна помощ са откарали ранените в МБАЛ - Русе. Най-тежко е състоянието на 60-годишна жена, уточниха лекари. Причините за инцидента се изясняват от пътна полиция. Участъкът остана затворен за около 3 часа и мотопатрули пренасочваха автомобилите по обходен маршрут.

М.г. по опасния път Русе - Бяла са станали 224 катастрофи с 9 убити и 51 ранени, напомниха от полицията. Регионалният министър Лиляна Павлова вече обяви, че т.г. в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ са заложени 4 млн.лв. за проектиране на участъка до Велико Търново като магистрала. Проектът е заявен пред министерството на финансите като "изключително приоритетен" по ОП "Европейски транспортни коридори".
До 2016 г. трябва да се одобри парцеларния план и да се отчуждят на терени, а след още 1 г. да започнат преговори с Европейска инвестиционна банка за нужните над 800 млн.евро. Ако се осигурят, маигстралата може да се построи до 2020 г. Дотогава опасният път само ще се ремонтира и обезопасява, без да се изгражда трета лента. Резервният вариант е планът "Юнкер", по който също ще се кандидатства за финансиране.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони